Böcker på Eget Bevåg

Böcker på Eget Bevåg

Här hittar du böcker som inspirerar till ett aktivt hundliv i vardagen.
Självklart sampackar vi med övriga böcker på den här hemsidan. Porto tillkommer – inga övriga kostnader.

Ut & lek med din hund!

Många hundägare känner pressen att vara den som hittar på roliga aktiviteter…men efter en arbetsdag kan orken vara obefintlig och inspirationen tryta.

Här finns räddningen!

Den här boken är fylld med tips som kan förgylla ”den vanliga prommisen”. Utöver balansövningar, problemlösning, nosarbete och annan hjärngympa presenteras ett antal kända och okända hundägare som delar med sig av sina bästa råd och erfarenheter.

Fina färgfoton på härliga hundar!

144 sidor. Ord pris 250:-
Omslag av Pål Jansson.

Boken om bollvallning.

Upptäck en ny rolig hundsport!

Bollvallning / Treibball är en sport som kommer från Tyskland och den holländske hundtränaren Jan Nijboer.

Uppgiften att förflytta bollar lämpar sig för de allra flesta hundar, oavsett arbetsbakgrund. Här introduceras sporten för första gången i bokform på svenska. Grundliga steg-för-steganvisningar och medverkande jyckar i storlek från bichón havanais till rottweiler. Ingenting är omöjligt!

Naturligtvis är inte detta samma sak som att valla får – men en väldigt rolig syssla som bygger på kommunikation och samarbete!

Bild My Hansson.
Pris 225:-

Ombloggad! http://hundmanniska.blogspot.se/2012/10/bollvallning-ett-bra-alternativ-till.html

Hundarnas leksakslåda.

Första hjälpen för aktiveringssugna?!

Hjärngymnastik och roliga utmaningar för svinkalla vinterdagar eller sjukskrivna hundar? ”Cirkuskonster” för stora och små – här finns något för alla!

Många av dagens ”hundproblem” beror på att hundarna inte får utlopp för sin naturliga samarbetsvilja och arbetsförmåga. I den här boken hitter du en mängd konkreta tips på hur ”skräp” kan förvandlas till leksaker – om vi bara använder fantasin.

Utöver att detta är en lättläst och rolig ”aktiveringsbok” presenteras även grunderna för ett positivt hundägarskap. Budskapet är självklart: En trivsam tillvaro med enkla medel!

200:-

En rottweilers försvarstal

Denna bok är sprängfylld med arbetande rottweiler…!

Rottweilern har inte bara en ståtlig utsida utan framförallt en bakgrund som gårds/boskapshund, brukshund och ”arbetsmaskin”.

Här presenteras ett antal mycket dugliga rottweilers och deras engagerade ägare. Det handlar om hundar som jobbar med t.ex. räddning, spår, eftersök, drag, agility, lydnad, servicehundssysslor , polisarbete och mycket mer. Dessutom intervjuas en korningsdomare angående mentaliteten – och rasklubbens veterinär berättar om hälsoproblem.

Detta är den perfekta boken för alla som är nyfikna på rasen – eller de som på fullt allvar tror att detta är en mördarhund. Här får Den Goda Rottweilern en chans att komma till tals!

Layout InDoor Graphic Design

285:-

Civila Tjänstehundar

Den första boken om de fyrbenta vardagshjältarna!

Här presenteras såväl ledar-, service-, signal-, diabetes-, epilepsi- och fibrohundar – både ur ett historiskt perspektiv och i samspelet med sina ägare.

Utöver en mängd reportage om ekipage interjuas även Bob Bailey om klickerträning i USA. Anders Hallgren introducerar den svenska modellen, där hundägaren själv tränar sin hund.

Dessutom ingår ett längre kapitel med tips på hur du kan lägga grunden för att din valp i framtiden ska kunna bli en god hjälp i vardagslivet. Låt dig inspireras!
Här finns mängder av inspiration för alla som vill utveckla en nära relation till sin hund och ge jycken roliga ”nyttohundsuppgifter” – oavsett matte ”behöver” hjälpen eller inte.

”Civila Tjänstehundar” handlar om hundar i människans mest konkreta tjänst.

250:-

Hundens lilla godisbok.

Boken som bara måste finnas i varje kök…om hunden får bestämma!

Det här är en liten pärla som kom till då ”förlagshunden” Nova visade tecken på allergi efter ett foderbyte.
Här finns okonventionella såväl som traditionella recept såväl som fakta och aktiveringstips.

Den som har en allergisk hund får förslag på alternativa ingredienser – och de flesta kräsna jyckar brukar även de uppskatta den här sortens godis.

Dessutom kan man vara 100 % säker på att slippa färgämnen och konserveringsmedel!

Boken är illustrerad med svartvita bilder på hundar av olika raser.

Layout InDoor Graphic Design.

75:-

”Uppdrag Hundgöra!”

Utmaningar som varar länge…!

Detta är en utveckling av den adventskalender som fanns på hemsidan 2010. Hela 31 aktiveringstips med steg-för-steg-anvisningar. Gillar du klickerträning och lekar som stärker relationen? Då är detta något för dig!

Inne och ute – högt och lågt. Nosarbete, problemlösning, balans och finlir. Bjud in dina hundkompisar att anta olika utmaningar!

Framförallt: Se till att ha riktigt roligt – det har vi! ; )

Förord av Anders Hallgren och Ginger Sundin-Hallgren.

Layout Viktoria Ahl.

Ord. pris 180:-

KAMPHUNDSBOKEN

är en bred faktabok om en hundtyp som knappast lämnar någon oberörd!

 

Obs! SLUTSÅLD! Vi har inga exemplar i lager.

Författare: Irene Westerholm & Åsa Tova Bergh.