Hundens förlag

Hundens
Förlag

Efter många års samarbete (där jag bl.a. varit korrekturläsare åt Hundens Förlag) kommer vi nu på Eget Bevåg att sköta en del av kollegans bokdistribution. Det är otroligt roligt att få sälja dessa böcker – som i högsta grad bidragit till att klicker och modern djurträning har spridits i vårt land!
Böckerna levereras med en faktura på 20 dagar. Inga extra kostnader annat än självkostnadspris på porto. Självklart sampackar vi de böcker du beställer – oavsett vilket förlag som gett ut dem!

skjutintehundenframsida

Karen
Pryors

superinspirerande bok håller att läsas om och om igen. På ett fängslande sätt går hon igenom det mesta – från hur man uppnår stimuluskontroll till konsten att träna eremitkräftor.
Hur förändrar vi beteenden – på ett reko sätt? Det finns åtta grundmetoder – och när dessa iscensätts med såväl ”slarvig rumskompis”, ”skällande hund” eller ”barn som bråkar i baksätet” blir det väldigt tydligt hur det faktiskt fungerar.
Karen är en av klickerträningens stora pionjärer och har bland annat ett förflutet som delfintränare. En bok som inte lämnar någon oberörd och som ingår i många utbildningar.

Ordinarie pris 220:-

KLICKA FÖR
LYDNAD.

Karen Pryor har inspirerat många – bland annat Morgan Spector, som skrivit denna bok.
Morgan har många års erfarenhet av att tävla och instruera i tävlingslydnad upp till elitnivå.
Efter ett seminarium med Karen öppnades en helt ny värld för honom. Han slängde kopplet, strypkedjan, nypet i örat och andra mindre trevliga metoder och övergick till att träna sina tävlingshundar operant. Detta hade ingen gjort tidigare – men resultatet lät inte vänta på sig och i den här boken kan vi ta del av hans erfarenheter.

SLÄNG KOPPLET OCH BÖRJA TRÄNA PÅ RIKTIGT!

”Läderkryckan” är nästan lika beroendeframkallande som nikotin. Du vänjer dig vid att flytta runt hunden i stället för att begära att hunden gör det själv. Du fastnar i hjulspår där ryckandet nästan blir en reflex, oavsett vad hunden gör. Eftersom du med kopplets hjälp kan tvinga fram beteenden förleds du lätt att tro att hunden lärt sig något. Om du tränar utan koppel fastnar du aldrig i den fällan – du kommer alltid att se exakt vad hunden kan, och inte kan.

Ordinarie pris 180:-

HUND &
DELFIN.

Karen Pryor har arbetat med delfinträning i över 30 år. Här är en liten bok med stort innehåll där du kan få grundläggande kunskaper i klicker och shaping.
Kan man verkligen lära en hund att apportera på fem minuter? Och vad gör jag när min hund blir helt blockerad och bara vill jaga ekorrar? Är det sant att man kan träna utan kommandon – och utan att korrigera?

Ja, det är sant. Och många svar finns just i delfinträningen. Delfinerna kan ju varken tvingas eller bestraffas – men med positiv, vetenskapligt baserad, inlärning kan vi få ta del av deras uppenbara arbetsglädje, tempo och otroliga precision.
Högintressant läsning även oss för hundägare!

Ordinarie pris 140:-

KLICK &
TRICK

av Deborah Jones. Det här är boken för dig som vill utvecklas vidare – eller få mer inspiration i din nya hobby.
Tips om skojtävlingar och lekar – perfekt för träningsgruppen eller kennelträffen.
Dessutom ingår en instruktörsguide med förslag på kursupplägg.

En bok för dig som vill utvecklas som tränare och/eller bara vill ha kul med din hund!

Ordinarie pris 185:-

DELFINTRÄNING
FÖR DIN HÄST

Det är inte bara hundar och delfiner som kan klickertränas – tekniken fungerar på alla djur. När det kommer till hästar är Alexandra Kurland en av de som har mest kunskaper. I den här boken delar hon med sig av sina erfarenheter och bjuder på en god introduktion samt massor av ”aha-upplevelser”. Här beskrivs exempelvis targeting och grundläggande övningar som att backa och sänka huvudet. Dessutom får du lära din häst att apportera!

Ordinarie pris 100:-

BOMBSÄKER
HÄST!

Med hjälp av Perry Woods kunskaper utvecklar du relationen till din häst – och får en tryggare kompis. Hästen är ju av naturen ett flyktdjur men med rätt träning kan även nervösa, stressade och skvättiga hästar hitta en trygghet som underlättar både i vardag och tävlingssammanhang.

Ord. pris 100:-

Handbok för
Hundar

Roligaste hundboken? Vi kan nästan lova att du kommer att känna igen dig! Här skriver hunden Tilda sina memoarer med flyhänt tass – medan matte, redaktören vid Hundens Förlag Kina Molitor, bistår med illustrationerna.

Ord. pris 100:-