Våra hundar

Jamma
Toypudel

Efter flera års funderande och nyfiket nosande på olika hundar som passerat blev det en familjemedlem av lite mindre format. Jamma (Maylines Easy Jamming) är en liten toypudelflicka som vi hämtade i Göteborg i februari 2015.

 

Jamma är kavat och framåt – en dam med hög värdighet och hängivet intresse att jobba. Hon klarar inte riktigt av att ta ”storasyster” Dugas arbetsuppgifter, sånt som att släpa fram gummistövlar eller hämta ved. Däremot är hon en rackarns duktig Nose Work-hund, Expert Trick Dog (vilket betyder att hon har hela 4 diplom) och dessutom Licensierad Terapihund.

 

Inte minst är Jamma mamma till våra två första kullar, totalt 5 härliga hundindivider!

(På bilden träffar hon ståtlige storpudeln Texas.)

Nämforsens
Lira

Lira är en av de tre tjejerna i vår första egna kull som kom 29/3 2018.
Att ”lira” och ”jamma” handlar om musikalisk harmoni.
Lira är definitivt en tjej som ”det lirar med”. Gillar att jobba, framåt, orädd – och oerhört kärleksfull.Lira har patella & ögon UA.
Godkänt doftprov Eukalyptus.

Tre trick dog-diplom och därmed titeln Advanced Trick Dog.
Även Lira har sina baksporrar kvar – och lever ett högst aktivt liv i skog och mark.

Lira är mamma till vår tredje kull – tjejerna Nämforsens Nynna & Nämforsens Gnola.

Nämforsens
Solo

(Bor hos fodervärd.)
Solo föddes 1:a advent 2019.

Jag vill att våra hundar ska få sin beskärda del av egen tid och möjlighet till utveckling. Därför bor Solo hos en engagerad fodervärd ”ett stenkast” härifrån – och hela familjen är alltid välkommen hit för stöd och inspiration.
Nuförtiden kallas han ”Sigge” och har börjat träna lite Nose Work. Sigge har också erövrat sitt Novice Trick Dog-diplom och är på god väg med nästa.

 

Nämforsens Solo är gentestad ky/ky. Han är född med baksporrar som finns kvar.

Reggae Racker
von Wittgenstein

Reggae är född 1:a november 2019 hos Christiane Wied i tyska Bad Laasphe.
Efter två luftfärder och ett par timmar i bil kunde vi äntligen landa hos de ivrigt väntande hundarna här hemma. Det var samma dag som Italien stängde sina gränser så man kan lugnt säga att Reggae kom i grevens minut…

Han är en härlig familjemedlem som älskar att jobba. Än så länge har han erövrat det första Trick Dog-diplomet men är även aktiv inom Nose Work.
Trots sin fantastiska uppenbarelse och goda arbetsegenskaper kommer Reggae inte att gå i avel, detta beroende på att hans ena testikel inte landat riktigt som den skulle.

Det råder ändå ingen tvekan om att han hör hemma här hos oss <3

Duga
Rottweiler

Duga heter i stamtavlan Crowhills Farah och jobbar som förlagsassistent. Hon plockar upp allt matte tappar, hämtar bokpåsar på ”lagret”, bär in ved, stänger lådor och mycket mycket mer.
Officiellt är hon Trick Dog Champion och har även godkänt doftprov i Nose Work klass 1. Inte minst är hon alla småhundarnas trygga ”moster” – den som utan ett ord går emellan när ungdomarna blir för stökiga och den goa nallebjörnen de kan lägga sig på för att värma magen.

Duga är vårt guld, kort och gott!

Leo
Multiblandis

Vänner från Öbacka Djurhem engagerade sig i ett rent vidrigt vanvårdsärende där över 20 hundar och åtminstone 10 katter förvarades i en minibuss.
Leo var en 5 månaders liten ”trasa” till valp som verkligen drabbats av sin miserabla start. Det första arbetsnamn han fick var ”Skrik & Panik”.
Meningen var att vi skulle vara ”jourhem” över en julhelg – men ”jycketycke” uppstod och Leo hittade sin nye husse här i huset. Sedan dess har han och min son Love varit oskiljaktiga <3

En lycklig julsaga, med andra ord! Bäst av allt är att den räcker året runt!
Leo är ”musikerhund” och har medverkat i flera videos. Framförallt är han en glädjespridare av stora mått!